Pa straalde. Hij stond voor het kantoor van Priva. Ik ging bij Priva werken! Toen nog een bedrijf met een financiële Holding en vier divisies: Multin Technology Group, Sentron, Priva Agro en Priva Building Intelligence. Ik kreeg een mooie functie: directeur Strategy & New Business!

Aanschaf van een koffieautomaat

Een van mijn eerste daden als directielid was de aanschaf van een koffieautomaat. Ik kwam natuurlijk uit het grafische wereldje en koffie was daar een eerste levensbehoefte. Eerst koffie, dan pas denken. En toen kwam ik bij Priva. Met een nog redelijk traditionele holding-cultuur. Mijn vader had trouwens in functie al wat meer afstand genomen van de operationele aansturing van het bedrijf. Maar wat een verschil met mijn ontwerpers wereld. Echte directeuren met dikke directeurenauto’s en eigen parkeerplaatsen voor de deur. En een koffiejuffrouw. Althans, daar werd het directiesecretariaat voor ‘misbruikt’. Om tien uur werd er keurig koffie gezet en rondgebracht in kopjes met schoteltjes. En niet eerder.

Ik trok de stoute schoenen aan om als dochter van de eigenaar gewoon een koffieautomaat te bestellen, ondanks dat ik formeel nog niet tekenbevoegd was. Dus dat deed ik toen: handtekening eronder en klaar. Kon Wilma, de management assistente, tenminste doen waarvoor ze opgeleid was. En ik mijn eigen koffietempo bepalen. Ik zal verder niet uitwijden over wat de toenmalige algemeen directeur hiervan vond.

Innovatie

Het was wel heel bijzonder om als dochter van de oprichter/eigenaar bij de directie van Priva aan te schuiven. Als directeur ‘Strategy & New Business’ kon ik gelijk flink aan de bak. Priva transformeren van een gesloten, technisch bedrijf naar een open, meer marktgericht bedrijf. Het was een pittige, maar zeer leerzame klus. Het opende mogelijkheden voor mij die groots en ongekend waren. Je zult zo’n kans krijgen van je vader!

De algemeen directeur van toen is allang geen algemeen directeur meer, want dat ben ik. En Wilma? Wilma is nog steeds mijn managementassistent.