Mensen vragen mij wel eens of ik een droom heb. Een vraag die ik met overtuiging bevestigend kan beantwoorden, want ja, Ik Heb Een Droom! Mijn droom is om de wereld een heel klein beetje beter te maken.

Door tuinbouwondernemers te helpen met het zo efficiënt mogelijk telen van voedsel en siergewassen, en door in de gebouwde omgeving oplossingen aan te bieden die helpen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot van gebouwen omlaag te brengen. Dat is mijn missie.

Niet alleen

Maar… ik kan dat niet alleen. Duurzaamheid nastreven, maatschappelijk verantwoord ondernemen, kun je alleen maar samen doen. We hebben elkaar hard nodig. Altijd, maar zeker nu. Om de droom die we hebben te realiseren. Dat gaat niet van de ene op de andere dag, daar is tijd voor nodig. Tijd om elkaar te leren kennen en te leren begrijpen. Niet alleen onze collega’s leren kennen en begrijpen, maar ook onze klanten, onze partners, overheden, hier in Nederland, en over heel de wereld.

Verbinding zoeken

Duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor mij het leggen van verbanden, het zoeken van verbinding met de wereld om ons heen. We kunnen al zo veel meer dan ‘alleen maar’ computers verkopen en gelukkig doen we dat ook al. We leiden mensen in de hele wereld op om een stap verder te komen in de ontwikkeling van hun bedrijfsvoering. We brengen overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers met elkaar in contact om samen mooie resultaten te bereiken. We helpen nieuwe, duurzame initiatieven te creëren. Want heel veel kleine initiatieven vormen bij elkaar iets groots, iets dat er echt toe doet. Dat kunnen we niet alleen, dat doen we met elkaar. Mijn droom is ook de droom van Priva, en hopelijk ook die van jullie, de missie van ons allemaal: er toe doen. Voor nu, voor straks, voor later. En dat we daar in 2011 alvast met elkaar aan mogen werken, wens ik jullie allen toe!
Meiny

Voorwoord PrivaNova December 2010